tirsdag den 5. september 2017

Interrail i Østeuropa 3/3 - Wien og Budapest

Hvor? Østeuropa (Krakow, Polen √ – Ljubljana, Slovenien √ – Split, Kroatien √ – Bled, Slovenien √ – Wien, Østrig √ – Budapest, Ungarn √)
Hvornår? 15. august-4. september
Hvem? Jonathan og Jacob

30. august - Wien, Østrig 2/3
Vi lejede cykler for hele dagen og cyklede til Schönbrunn Palace, hvor vi gik rundt i den smukke have, spiste is og nød det gode vejr. Vi spiste aftensmad i form af højkvalitets street food ved Wien Film Festival 2017, som foregik på byens smukke rådhusplads. Her blev vi hængende og så noget af operaen Don Giovanni på storskærm under skyfri stjernehimmel, inden vi cyklede tilbage til Hostel Ruthensteiner.

31. august - Wien, Østrig 3/3 + tog til Budapest 1/4
Vi lavede en lækker omgang morgenmad/brunch på vores hostel og shoppede lidt, inden vi tog hen til banegården og hoppede på et tog mod Ungarn og ankom til Budapest ved 17.00-tiden. 
Det var min første gang i Budapest, i modsætning til Jonathan og Jacob, som besøgte byen på deres interrailtur sidste sommer, da jeg var i USA.

1. september - Budapest, Ungarn 2/4
Vi udforskede byen og brugte nogle timer på at slappe af i de tempererede bade, som Budapest b.la. er kendt for. I Ungarn bruger man ungarnske forint (HUF), hvor 25 kroner svarer til ca. 1.000 forint - derfor ser regningen altid lidt voldsom ud, selvom alt er meget billigt i forhold til Danmark. 

2. september - Budapest, Ungarn 3/4
Lørdag krydsede vi igen floden, som deler Budapest i to dele -  Buda og Pest. Vi vandrede op til citadellet, hvorfra den flotteste udsigt over hele byen ventede os. Om aftenen spiste vi på restauranten Frici Papa, ligesom forrige aften, hvor man kan få en lækker 3 retters menu for mindre end 40 kroner. Den havde vi fået anbefalet af vores søde veninde Katrine, som har brugt en del tid i Budapest. 

3. september - Budapest, Ungarn 4/4 + nattog mod Aarhus
Søndag var vores sidste dag i Budapest og dagen, hvor den næsten 22 timer lange hjemrejse begyndte. Inden da skulle vi dog lige suge det sidste af Budapest til os i form af en gåtur til Heroes Square efterfulgt af et visit til øen midt imellem de 2 dele af Budapest. Vi hoppede på tog med retning mod kære Danmark ved 20.00-tiden.

4. september - Home sweet home
Om mandagen ankom vi trætte men glade til Aarhus H sidst på eftermiddagen. Et lille sidespring: på den lange togrejse fik jeg læst bogen 'The Kite Runner' færdig, som jeg varmt kan anbefale - det var en helt fantastisk og rørende læseoplevelse, som man ikke må snyde sig selv for!

6 ting jeg har lært på denne tur:
  1. Man kommer langt med ørepropper og sovemaske
  2. At blive solskoldet på skinnebenene er åbenbart en ting
  3. Man behøver ikke altid at planlægge det hele
  4. Det er en enorm hjælp, at man nu kan ringe, SMS'e og bruge data i EU uden ekstra omkostninger
  5. Ens tålmodighed testes på det groveste, når der skal downloades Netflixfilm med dårlig internetforbindelse. 
  6. De 2 apps 'maps.me' og 'Cost Split' er intet mindre end geniale.
Denne tur har været helt særlig for mig. Jeg er simpelthen så glad for, at vi alle havde mulighed for at komme afsted, og at en fantastisk 3-ugers rejse rundt i Østeuropa nu er blevet endnu en del af mit livslange venskab med Jacob og Jonathan.




Og nu - billeder:

Schönbrunn Palace, Wien
Schönbrunn Palace, Wien
Schönbrunn Palace, Wien
Det smukke parlament i baggrunden, Budapest, Ungarn
Budapest, Ungarn
Gåtur forbi parlamentet, Budapest
Udsigt over Budapest fra citadellet
Parlamentet, Budapest
Solnedgang over Buda
Klar til 22 timers rejse hjem til Aarhus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar