onsdag den 15. november 2017

Argentina og Uruguay 2/2

Hvor? Argentina (Buenos Aires, San Martin de los Andes, Bariloche) og Uruguay (Montevideo)
Hvornår? 1.-15. november 2017
Hvem? Gruppeturen Argentina: De syv søer - årets rejse med Viktors Farmor med min farmor som rejseleder


8. november: Bariloche
08.11: Vi vågner op på hotellet i Schweiz-lignende Bariloche og trækker gardinerne fra; solskin og blå himmel over de sneklædte Andesbjerge, som danner ramme om den enorme sø Nahuel Huapi. Vores dygtige lokalguide fortalte, at søen arealmæssigt kan rumme mere end 2xBuenos Aires.

Onsdag var vi på en frisk sejltur og besøgte den grønne Victoriaø samt en ø med den unikke røde træsort arrayanes, som har en iskold stamme.
Om aftenen fik vi maverne fyldt op med cremet champignonsuppe og smagfuld ørred på restauranten La Marmite på Bariloches hovedgade.

9. november: Bariloche
Vi kørte med lift op på toppen af et af Patagoniens mange bjerge og nød verdens 7. skønneste udsigt, hvis du spørger National Geographic. Lige som vi stod der og troede, at synet ikke kunne blive meget skønnere, dukkede der en regnbue op foran de store bjerge, som var så klar og farvestrålende, at det lignede, at den var blevet photoshoppet ind i det grønne landskab. 
Om aftenen spiste vi den lækreste bløde oksemørbrad på den populære restaurant El Boliche "de Alberto". Selvom det var bare var en almindelig torsdag aften, stod folk i kø udenfor i kulden for at få et bord.

10. november: Bariloche-Buenos Aires
Om fredagen var det store rejsedag uden det store program. Da vi landede i Buenos Aires og steg ud af flyet, fik vi et kram af den lune aftentemperatur, som jeg havde savnet i vores tid i Patagonien.

11. november: Buenos Aires, Argentina-Sacramento del Colonia-Montevideo, Uruguay
Vi sejlede over floden "Rio de la Plata", som betyder noget à la floden af sølv. Ved første øjekast er der umiddelbart ikke meget sølv over den, da vandet er helt brunt, men når solen står lavt på himlen og spejler sig i det mørke vand, kan man godt se, hvorfor navnet alligevel passer glimrende.

15.32: Nu har vi benene plantet solidt på den uruguayanske jord. Vi trasker rundt i den charmerende by Colonia del Sacramento, som spanierne og portugiserne har kæmpet om i flere omgange. Det har resulteret i et arkitektonisk mix af spaniernes gennemtænkte ordensprægede byggestil og portugisernes mere pragmatiske og tilfældige måde at bygge på.

12. november: Uruguayansk ranch
14.44: Vi spiser BBQ på en uruguayansk familieranch. Selvom moderen, familiens overhoved, døde for 6 dage siden, har børnene valgt at fortsætte erhvervet med at vise deres gård på mere end 2.500 tønder land frem for 1-2 turistgrupper om måneden. Gårdens 'gaucho' (en form for sydamerikansk cowboy) kunne få 15 arabiske heste til at stå på rad og række på få sekunder.

13. november: Montevideo, Uruguay-Buenos Aires, Argentina
Mandag aften stod på festlig afskedsmiddag og 1,5 times tangoshow i downtown Buenos Aires. Både danserne, orkesteret og sangerne var enormt talentfulde, og sveden piblede frem på deres ansigter, mens de dansede aftenen væk.

14. november-15. november: Home sweet home
Så ramte vi hjemrejsedatoen i kalenderen, og det blev tid til at tage afsked med skønne Argentina og 26 graders varme. Overskyede kolde Danmark kan nu også gøre en varm om hjertet. Især fordi en måned med ris á la mande, råhygge og duften af kanel venter lige om hjørnet.

Hvad har jeg lært på denne tur?
  1. Spansktalende lyser op af begejstring, hvis bare man kan sige "Hola".
  2. I denne den af verden betragtes dulce de leche som et grundstof.
  3. Appen WhatsApp bruges lige så flittigt, som SMS og Facebook messenger bruges i Danmark.
  4. Hvis en argentiner siger, at kun de mest essentielle dele af morgenbordet stilles frem står menuen på sort kaffe og søde croissanter. Og en skål dulce de leche, hvis man er heldig.







Og nu - billeder:
På vej til verdens 7. smukkeste udsigt
Udsigten fra bjerget i Bariloche
Udsigten fra bjerget i Bariloche


Gauchoen og de arabiske heste på den uruguayanske ranch


Rundvisning på gården på traktorlæs


Uruguayansk BBQ

Montevideo, Uruguays hovedstad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar