tirsdag den 29. august 2017

Interrail i Østeuropa 2/3 - Split, Bled og Wien

Hvor? Østeuropa (Krakow, Polen √ – Ljubljana, Slovenien √ – Split, Kroatien √ – Bled, Slovenien √ – Wien, Østrig √ – Budapest, Ungarn)
Hvornår? 15. august-4. september
Hvem? Jonathan og Jacob

2. uges interrail er b.la. gået med strand- og vandreture, sightseeing, is, kaffe og endnu flere timer i de østeuropæiske toge.

23. august - Split, Kroatien 2/4 
Om onsdagen sov vi længe, og bookede hostels i Bled, Wien og Budapest inden vi tog ud i byen for at finde morgenmad. Med mad i maven begav vi os ud på en varm vandretur til et bjerg i Split, hvorfra byen var lige så smuk som på de flotte postkort man ser rundt omkring i souvenirbutikkerne. 
Når man vandrer i næsten 30 graders varme, får man pludselig lyst til kolde forfriskninger og en svømmetur, så vi endte med at gå ned til en strandbar, som opfyldte alle vores ønsker.

24. august - Split, Kroatien 3/4
Split var dyrt, sammenlignet med vores tidligere destinationer, men vi kom alligevel lidt omkring på diverse restauranter og caféer. Vi var ret vilde med den kroatiske dessert 'fritule'/'mini donuts', som minder meget om friturestegte æbleskiver med chokoladesovs - måske ikke Kroatiens mest kalorielette spise, men det er helt sikkert godt for sjælen. Vi nød især 'Old town', Splits suverænt hyggeligste og mest chamerende bydel, hvor vi sugede stemningen samt en stor del kroatisk is og kaffe til os. 

25. august - Split, Kroatien 4/4 + nattog til Bled
Vi slappede af på stranden hver dag i løbet af vores tid i Split og sidste dag var bestemt ingen undtagelse. Efter man har taget sig en dukkert i det smukke glimtende hav og har lufttørret i solen, føler man sig lidt som en TUC-kiks - tør, sprød og saltet.

26. august - Bled, Slovenien 1/3
Ved 10.00-tiden ankom vi til byen Bled, som vi havde hørt rigtig godt om fra andre backpackere. Det er en utrolig smuk by, som minder lidt om nogle af de bjergbyer, jeg har besøgt i Colorado. Der er en stor klar sø, Lake Bled, i midten af området, som vi selvfølgelig var ude og svømme i på første dag, da der var fuld sol og næsten 30°C.

27. august - Bled, Slovenien 2/3
Om søndagen bookede vi en 3,5 timers udflugt ud i Sloveniens grønne natur, hvor vi skulle afprøve 'canyoning' for første gang. Canyoning er en ekstremsport, hvor man får en våddragt, hjelm og klatresele på og rappeller, klatrer og hopper rundt i en kløft med dybe vandhuller og vandfald. Det var en virkelig fed oplevelse, som gav blod på tanden. 

28. august - Bled, Slovenien 3/3 + nattog til Wien
Sidste dag i Slovenien brugte vi  på en dagsudflugt til den store sø 'Lake Bohinj', som vi svømmede i og gik en 12 kilometer lang tur rundt om. Den sidste halve time af gåturen bestod af pludseligt tordenvejr med lyn og silende regn, så vi nåede gennemblødte i mål. 
Sloveniens natur er storslået og udflugten til Lake Bohinj, som mindede lidt om en mindre europæisk udgave af USA's Yosemite National Park, overbeviste mig om, at Slovenien er en af de absolut smukkeste destinationer i Europa. Udover den enestående natur er folk meget imødekommende og man kommer, ligesom i Krakow, langt for pengene. Landet er simpelthen et østeuropæisk 'must-see'.

29. august - Wien, Østrig 1/3
Vi ankom til Wien ved 08.00-tiden i morges. Vi fik ikke meget søvn på togene i nat, så dagen i dag har været stille og rolig med en lang gåtur fra vores hostel, Hostel Ruthensteiner, til Donau igennem centrum af Wien, som er spækket med forbløffende arkitektur og de mest vedligeholdte blomstrede parker. Jeg synes, at byen minder utrolig meget om Berlin, som jeg besøgte for første gang på studietur tilbage i april måned. 
Både første og anden uges interrail har helt sikkert "skuffet til den gode side", som man siger i Jylland, så hvorfor ikke tage en lille uge mere?

Og nu - billeder:
Hiking i Split, Kroatien

Hiking i Split, Kroatien
Hiking i Split, Kroatien



Split, Kroatien


En af de mange strandture i Split


Hiking i Bled, Slovenien


Lake Bled, Slovenien




Lake Bled, Slovenien


Canyoning, Slovenien
Canyoning, Slovenien


Canyoning, Slovenien


Canyoning, Slovenien
Lake Bohinj, Slovenien


Lake Bohinj, Slovenien



Huse med udsigt til Lake Bohinj, Slovenien


Lake Bohinj, Slovenien





Tordenvejr ved Lake Bohinj, Slovenien
Jakob og Jonathan ved Lake Bled, Slovenien



Ingen kommentarer:

Send en kommentar